preloader
2020-12-23, 09:15

Ett annorlunda år

Belstroj AB startades för över 10 år sedan och sen dess har vi ständigt vuxit och förbättrat vår verksamhet. Många på företaget har jobbat över 5 år och det finns även de som har varit med i över 10 år. Tillsammans har vi byggt upp en av de största UE på svenska marknaden som jobbar med betong och stomkomplettering. 

Att jobba med egen personal har alltid varit en viktig punkt för företaget. Vi har alltid arbetat med kollektivavtal, ID06 och alla är folk- och skattebokförda i Sverige. För att växa och bli bättre har vi satsat på utbildning, tänkt långsiktigt och utvecklat våra interna processer. Byggt innovativa digitala lösningar, satsat på nya maskiner och teknik. Nu efter flera år började det ge resultat.

Men 2020 blev inte alls som vi hade trott. Bland våra beställare spred sig en rädsla att något av det som skrevs i artiklar om oss skulle vara sanna och rädslan för att deras eget varumärke skulle skadas ledde till att vi blev rödflaggade hos nästan alla våra beställare.  Vi gjorde vad vi kunde för att bemöta den ensidiga vinklingen i artiklarna och beskriva den komplexitet som dessa frågor innebär.

Vi kontrollerar alla vi anställer noggrant och gör vårt yttersta för att inte anställa personer som saknar tillstånd att arbeta i Sverige. Åtalet rör komplicerade frågor som handlar om tolkningar av vilka statusar personer måste ha i andra europeiska länder för att ha rätt att arbeta och vistas i Sverige. Vi har aldrig förnekat att personerna i fråga har arbetat hos oss. I samtliga fall har alla arbetat med kollektivavtal, ID06 och alla skatter, avgifter och förmåner har skötts korrekt. Det handlar som sagt mer om tolkningar om vad som ger dom rätten att arbeta.

Trots minskad orderingång och en pandemi har vi ansvarsfullt fortsatt att leverera på våra pågående projekt. Vår personal har enträget arbetat vidare och fortsatt visa vad som är vår styrka. – Att vi har den bästa personalen som alltid strävar efter att leverera högsta kvalitet.

Vi har stort förtroende för att kommande förhandling ska visa att vi har skött allting korrekt och att vi kommer få en friande dom. Det är en viktig fråga för hela branschen. Vi är en av de större aktörerna och det är inte konstigt att vi får ögonen på oss. Belstroj AB är medlem i Byggföretagen sedan 2010 och vi är en seriös arbetsgivare som driver vår verksamhet i enlighet med Byggföretagets uppförandekod och Samhällsbyggnadssektorns etiska regler. Vi hoppas att vi genom åren har byggt upp ett förtroende hos våra kunder och att vi åter kan få visa vår styrka och professionalitet.

Vi vill tacka våra fantastiska medarbetare för era insatser under 2020. Vi vet att för många av er väntar en oviss framtid, men vi hoppas att ni alla ska få njuta av en God Jul och ett Gott Nytt År.  

Vi vill också tacka våra beställare och kunder och önska en God Jul och ett Gott Nytt År och hoppas att 2021 blir så mycket bättre på alla sätt och vis.

Zhenja Blahadarau, styrelseordförande och Peter Kolare, VD